Unionen: ”Riktigt bra initiativ”

Hälsofrågan är en av de viktigaste som Unionen på Atea jobbar med. Därför hyllar ordföranden Lena Hansson initiativet med Sverigestafetten.

 Vår reaktion inom Unionen har bara varit positiv och att detta förhoppningsvis ska leda till fortsatt satsning på hälsofrågor, säger hon.

Som ordförande för Unionen på Atea jobbar Lena Hansson mycket med att medarbetarna ska få bättre förutsättningar för att förbättra sin hälsa och skapa nya vanor. Det är en anledning till att Unionen ser positivt på Sverigestafetten.

 Jag tycker initiativet är riktigt bra, då vi inom Unionens koncernfack på Atea diskuterade hälsofrågan förra våren. Vi hade uppe diskussionen omkring denna viktiga fråga på våra samverkansmöten med representanter från HR och ledningen. Magnus Sallbring lekte lite ”hemlige Arne” som han själv uttryckte det under våren där han pratade om en stor hälsosatsning som skulle presenteras.

Vad skulle du vilja säga till medarbetarna på Atea om Sverigestafetten?

Att våra medarbetare och medlemmar i Unionen har fått förutsättningar för att främja sin hälsa och skapa sig nya vanor i och med denna aktivitet inte är annat än positivt. Att vi alla jobbar inom ett företag där lagkänslan bara förstärks i och med Sverigestafetten, och det är något som jag är glad att få delta i.

Hur var din uppfattning om medarbetarnas hälsa före Sverigestafetten?

Tror säkert att det var väldigt varierande men då många på Atea har ett stillasittande arbete så är det klart att man värnar och oroar sig för folks hälsa i det stora perspektivet. Därför är frågan så viktig för oss som jobbar som förtroendevalda inom Unionen, och vi jobbar kontinuerligt med hälsofrågan i samverkan med HR och ledningen.

Vilka resultat hoppas du se?

Vi har genom de två första deltävlingarna fått se hur medarbetarna har fått helt andra rutiner vad gäller träning, och att många håller fast vid det även efter att deltävlingarna är slut. Jag hoppas på att vi fortsätter satsa på hälsofrågan inom Atea och att alla hittar en glädje i att träna utifrån sina egna förutsättningar. Vi inom Unionen kommer att ha frågan högt upp på agendan med vad vi vill jobba med för frågor tillsammans med arbetsgivaren även i framtiden.

Hur har projektet påverkat dig?
Personligen så tänker jag rätt annorlunda idag. Istället för att kanske ta genvägen hem på kvällspromenaderna med hundarna när man började bli trött, så kom tävlingsmänniskan i mig fram och man ville samla in poäng till laget och gick därför en extra runda istället. Poängen är ju bara en symbol för minuter som jag satsar på min egen hälsa.

 

unionen