Två tappra på cykeltur

Planeringen inför Sverigestafetten fortsätter och intresset bland kollegorna är stort! Cykelsträckorna lockar –trots att den ena är 13 mil… och mitt i natten.. –så har två konsulter krossat spargrisen och köpt nya, fräscha Shimano-utrustade cyklar! En tredje har storhandlat ny sadel och ett däck på Biltema och är snart redo för den kortare sträckan på 6 mil.

Våren lyser dock med sin frånvaro och gör att detaljplaneringen kring växlingssplatser dröjer. Ca 10 mil av vår sträcka går på ”Klarälvsbanan” som är en gammal banvall ombyggd till cykelbana mellan Karlstad och Hagfors och den är fortfarande full med grus och is, så inspektionsrundan med cykel får vänta lite.

Jag och elevdatorspecialisten Silvander trotsade dock elementen i söndags och tog en liten landsvägstur på ca 4 mil i ständig, isande motvind. Vi var rörande överens om att förbättringspotentialen är enorm och vi kom överens om att ta med oss de bra stunderna (nerförsbackarna) till nästa helg då vi provar en längre tur. Om det inte kommer mer snö, förstås.

Träna på!

/Jonas Brandel

Mikael Silvader

Mikael Silvander

Upplevd hastighet större delen av turen

Upplevd hastighet större delen av turen