Sträckan mellan Uppsala - Kista & Kista - Botkyrka är nu cykeltestad!

Igår samlades testteamet bestående av Karin Högsander, Mikael Vängelin, Andreas Rydell och Lovisa Stark, vid Studenternas IP i Uppsala för att gemensamt cykla delsträckorna 66 till 69.

Den första löpsträckan på 7 km passerades relativt snabbt och deltagarna kan se fram emot en lätt och härlig löpsträcka på asfalterad väg.

Därefter fortsatte vi till att testa delsträcka 67. Till er som valt denna delsträcka i Sverigestafetten kan vi nu meddela att den är asfalterad hela vägen – då vi lyckades dra om rutten något för att slippa ett kortare parti grusväg. Vi vill dock påpeka att vägen, på sina ställen, innehåller en äldre version asfalt och att hastigheten därmed måste anpassas.

Deltagarna som valt att springa milen under stafetten, delsträckan 68, har en fantastisk löpsträcka att se fram emot. Vägen slingrar sig igenom underbar natur och innehåller endast ett par kortare uppförsbackar.
Sista delsträckan in mot Kista är en vacker promenad längs med Edsviken innan målet i Kista nås.

I förra veckan testades även cykelsträckan på 3 mil mellan Kista och Botkyrka av Virve Hildebrand och Lovisa Stark. Delsträcka 70 innehåller ett par gruspartier men till större del asfalterad cykelväg.

Ett stort tack till testteamen för härliga dagar och till Malin & Malin för hjälp med logistiken.
Passa nu på att välja din delsträcka – du fram till den 14.e juni att göra ditt val.

Lovisa Stark
Projektledare
Cykelgänget
testrutt-uppsala
Botkyrkahallen