Det är glädje och stolthet som möter oss!

Första etappen är avklarad. 432 anmälda deltagare har tillsammans under 34 timmar, dygnet runt, klarat av 681 kilometer uppdelat på 26 delsträckor. Det har varit löpning, hybridcykling, landsvägscykling, inlines (inkl en hjälte på rullskidor) och såklart powerwalks.

Det första som möter oss när vi träffar deltagarna vid starterna är glädje och stolthet. Vid målgången är det precis detsamma, men kanske så i ordningen stolthet och glädje. Så många människor som kommit fram och berättat om hur de börjat röra på sig och hur det förändrat deras liv.

Killen jag tänker på just nu sprang delsträcka 7 från möbelaffären i Byske till ICA-butiken i Kåge. En löpsträcka på 20 km. När jag snackade med honom efteråt så berättade han att han bestämde sig för att ta tag i sitt välmående förra sommaren. Han började tänka på kost och att komma i rörelse. ”– Du hade inte känt igen mig för ett år sedan, sa han. Genom motion och bättre kostvanor har jag tappat 18 kilo. ” Det var inte utan stolthet han avslutade med ”Jag är nöjd med dagens löpning – klarade av att hålla mitt 7-kilometerstempo under hela 20-kilometerssträckan.

Det är härligt att få vara med och träffa alla dessa underbara människor. Jag tänker på hjälten som ensam bar sträckan till Halfstaskolan – en löpning på 16 kilometer en tidig rå morgon och jag tänker på de 47 cyklister som stod redo klockan 22.35 i Bodbyn för att ta 18-kilometersetappen in i centrala Umeå. Ni är alla mina hjältar!

Idag står vi inför nästa etapp. Starten går i Östersund kl 16.15 via Sundsvall där vi i natt går in i de centrala delarna med en powerwalk, för att sen ta oss vidare ner till Gävle. Målgången där är kl 15.20 – Vi ses!

/Magnus Sallbring

Sverigestafetten6
Många härliga garv med deltagarna i delsträcka 5 i Piteå. 17 cyklister tog 14-kilometerscyklingen i ett nafs.

Sverigestafetten12
Härlig energi från Scandicgänget på delsträcka 18. 46 kilometer cykling efter midnatt.

Sverigestafetten11
11 heta löpare vid starten i Skellefteå för en 14-kilometerslöpning till Långviken.

Sverigestafetten10
47 cyklister gör sig redo för den 18 kilometer långa cykelsträckan in i centrala Umeå kl 22.35.

Sverigestafetten9
Inlinesgänget far iväg på delsträcka 11. Med var även en hjälte med rullskidor. Vi återkommer om filmen från GoPron på hjälmen blir coola.

Sverigestafetten8
Glada deltagare efter målgången av den första sträckan.

Sverigestafetten7
Som ni förstår blir Piteå Hockey tunga att möta i år, efter att de tankat energi med Sverigestafetten.

Sverigestafetten4
Som ni vet så har vi Ambulans, Ledar- och följebil med under Sverigestafetten. Viktigt att skydda ryggen på cyklisterna när vi är på trafikerade leder. Extra stort tack till VW som sponsrat Sverigestafetten med bilarna och till Nordic Fleet som sponsrat med bussen.

Sverigestafetten3
Det var en mäktig naturupplevelse att få se gryningen tillsammans med 12 Powerwalkare in till Örnsköldsvik. Extra tack såklart till Modo Hockey!

Sverigestafetten2
Tobias Bredin peppar tillsammans med deltagare ur Sverigestafettsstaben inför den sista delsträckan på Etapp 1.

Sverigestafetten1
Delar av staben ville röra på sig efter att ha varit igång över 36 timmar och gjorde därför sällskap med Östersunds Tobias Bredin i etappens sista delsträcka.