Slipar tekniken och skidorna

”När kvällen led mot sitt slut på kickoffen i september konstaterade vi, Daniel Larsson och Magnus Westring, att Vasaloppet inte verkade så svårt. Sagt och gjort. Vi är bägge två i bra form, och har tränat en hel del rullskidor och annat under hösten. Som en del av vår uppladdning för Öppet spår åkte vi i helgen upp till Gävle tillsammans för att slipa tekniken. Det blev en fantastisk träningshelg.

Vi startade med ett pass på 22 km. Vi kunde konstatera ett par saker: dels att spåren var fantastiska jämfört med en golfbana i Skåne där gräset sticker upp och klibbar mot vallan. Dels att vår teknik lämnade en del att önska, eftersom vi, trots att vi kämpade som djur, slogs lätt av en Gävlebo i 73-årsåldern som seglade förbi oss till synes helt oansträngd.

Efter den uppvärmningen körde vi ett pass teknikträning på lördagen, en sk clinic, med tränaren Måns Lööf. Vi insåg där och då hur lite vi visste om skidteknik. Det var otroligt nyttigt, vi drillades i balans, höftrörelser och backteknik. Vi fick med oss flera aha-upplevelser och ett gäng ovärderliga tekniktips. Efter en god lunch begav vi oss ut på ytterligare en 22 km-runda, och vi märkte vilken fantastiskt stor nytta vi fick av teknikträningen, det kändes nästan som att flyga fram i spåret.

Helgen avslutades med ett kortpass på 11 km. Vi kände att vi hade några mil i kroppen, till det har vi en bra känsla av att tekniken börjar sätta sig. Det bådar gott för Öppet spår om två veckor!”

 

Daniel Larsson och Magnus Westring, tränare Måns och hans fru Malin

Daniel Larsson och Magnus Westring, tränare Måns och hans fru Malin