Sista etappen - hela vägen in i mål…

Efter 125 delsträckor, 2021 armhävningar, 14 liter kaffe och en punktering – har testteamet nu nått Sverigestafettens slutdestination – Malmö.  

Testdagen startade tidigt med en härlig frukost på Best Western i Kalmar. Med siktet inställt på slutdestinationen Malmö var gruppen ivrig att komma iväg och påbörja resan söderut. Anders Schertell som testat första delsträckan, anslöt vid hotellet och guidade ner till Karlskrona. En nätt cykelsträcka på 90 km. Ann Andersson fortsatte guidningen och vi kunde utan problem trampa vidare mot Kristianstad. Distansen mellan Kristianstad och Halmstad bjöd på vacker natur (vi hoppas på en ljus natt) och en hel del sköna backar…

Väl inne i Halmstad visade termometern + 26 grader och vi var alla rörande eniga om att det var dags för ett italienskt glasstopp. Ett stopp som kunde blivit betydligt dyrare – om inte polisen varit på ett strålande humör. Vi skyndade oss iväg mot nästa stad. Vägen mellan Halmstad och Helsingborg tillhör definitivt en av de vackraste sträckorna i Sverigestafetten – våra ”oj” och ”wow” duggade tätt i bilen – men kräver bitvis sin erfarna cyklist då vinden gärna gästar denna sträcka.

Framme vid det pampiga kontoret i Helsingborg konstaterade vi glada att det fanns chans att nå slutmålet innan klockan hunnit slå torsdag, en skön insikt. Efter en kvick middag i Lund fortsatte resan in mot Södertull. Nu var segervittringen stark i gruppen. Några få kilometer kvar tills att målsnören var passerat. Jag kan lova att det var sköna vrål i bilarna väl framme i Västra Hamnen.   

Den 5 september 2013 kommer vi alla stå som segrare. Tillsammans har vi bidragit till en genomförd stafett på 360 mil, på mindre än 14 dygn – i ren muskelkraft. Om du inte bestämt dig för en delsträcka – är det dags att börja fundera och sätta mål för just din insats. Vad vill du uppnå med Sverigestafetten? Vilken delsträcka passar din målsättning och vad kommer du känna när du genomfört ditt lopp? Den 21 maj går startskottet för att anmäla sig till genomförandet av Sverigestafetten – missa inte chansen att vara med i årets hälsostafett!

Jag vill rikta ett varmt tack till alla fantastiska medarbetare som skapat alla spännande och roliga etapper, alla nyfikna och härliga människor längs med vägen som lotsat oss rätt när vi famlat ute på åkrar och sist men inte minst ett stort tack till testteamet, Filip Larsson, Martin Nordstrand, Malin Carlsson och Andreas Rydell, för er uthållighet, glada humör och otroliga engagemang.   

Sverigestafetten har påmint oss om att inte alltid ta den snabbaste vägen. Det är på sidovägarna vi finner smultronställena Sverige har att bjuda på och det är dessa vägar som ligger till grund för Sverigestafettens genomförande. 

Lycka till med träningen!  

Lovisa Stark

Testrutt vackert

Tät skog sverigestafetten

Kossor Sverigestafetten

Atae Helsingborg

 solnedgång