Praktikant på plats!

Under tre veckor kommer Victor Sköld finnas på plats på Atea och göra sin praktik. Att han valde just Atea har faktiskt med Sverigestafetten att gör och under hans veckor kommer han tipsa och peppa oss under Sverigestafetten. Vem är då Victor?

 

Victor sajt

Hej på er alla Atea medarbetare!

 

Victor Sköld heter jag och är den nye praktikanten inom Sverigestafetten. Jag har fått möjlighet att praktisera hos Atea under brinnande Sverigestafett och det ska bli otroligt inspirerande att få följa arbetet kring detta och även kring Ateas verksamhet i stort. Ser även framemot att få följa er aktivitet inom stafetten och se hur ni utvecklas genom den ökade fysiska aktiviteten.

 

Vem är då jag? Jag är 22 år och bor i Göteborg där jag studerar till idrottspedagog. Ser mig själv som en person som verkligen värnar om andra människor och jag är ambitiös inför den uppgiften. Att se andra människor må bra som en helhet är en av mina största drivkrafter här i livet. Är inne på mitt tredje och sista år på Hälsopromotionsprogrammet som bedrivs av Göteborgs Universitet. Inom detta program ligger just fokus på att främja hälsan hos människan, som själv har makten över sitt eget välmående. Att då få möjligheten att få arbeta närmare med ett stort hälsoprojekt som är Sverigestafetten, ser jag som en fantastisk möjlighet för mig i min framtida arbetsroll som hälsofrämjare och idrottspedagog.

 

Vad gör att jag sökt till Atea? Jag upplever Atea som en ledande faktor i att få sina medarbetare att röra sig mer i ett alltmer stillasittande samhälle. Som ett ledande IT-företag går Atea sin egen väg med ett stort hälsoprojekt i form av Sverigestafetten och knäpper i sin tur många på näsan som menar att IT innebär att sitta stilla. Projekt som dessa är precis vad vi behöver i dagens samhälle då det uppmanar människor att röra på sig och på så sätt bidra till sitt eget bästa och sin egen hälsa. Bristen på liknande projekt är något vi upplever inom studietiden som en problematik och därför är det ett stort steg i rätt riktning att Sverigestafetten skapats och genomförs. Under min praktikperiod kommer jag att bidra med ett par artiklar som ska syfta i att ge er inspiration och främja reflektion kring ert deltagande i Sverigestafetten.

 

Avslutningsvis vill jag återigen belysa vikten av att få delta i arbetet kring detta hälsoprojekt då det är centralt inte bara för mig i min arbetsroll och för mina ambitioner kring att främja individuell hälsa, utan även för att det som nu sker i form av stafetten är något som många ska och kommer ta rygg på. Detta som följd av att Sverigestafetten verkligen visat att den gör skillnad och bidrar till ökad fysisk aktivitet inom företagen. Ser framemot att ta del av er aktivitet inom stafetten och ska bli inspirerande att se de positiva förändringarna som ökad fysisk aktivitet kan bidra till.

 

Tack för visat intresse, och fortsätt ert exemplariska bidrag till Sverigestafetten!

 

Allt gott, Praktikanten Victor.