Snart är det dags!

För ungefär ett år sedan sköt vi iväg startskottet för ett makalöst hälsoprojekt – Sverigestafetten.

Bakgrunden är att vi vet att stillasittande är farligt och att rörelse är hälsa. Med detta galna projekt ville vi hjälpa våra medarbetare, kunder och partners att bestämma sig för att börja röra på sig. När jag privat berättar för vänner och bekanta om Sverigestafetten dröjer det ett tag innan folk förstår att vi faktiskt ska göra detta på riktigt. Luleå till Malmö. Dygnet runt i 7 etapper och 125 delsträckor. Vi ska tillsammans skapa en obruten kedja i denna underbara motionsmanifestation. Det är alltså ingen tävling. Det är viktigt att slå fast. Vi ska tillsammans hylla det faktum att vi inom it inte bara framgångsrikt bidragit till att Sverige idag är världens andra it-nation efter Sydkorea, utan även att vi kan hjälpas åt att komma i rörelse för en bättre hälsa.

Vissa av er har anmält sig till de mest utmanande passen med långa löp- eller cykelsträckor – till och med även mitt i natten, medan andra precis som jag är stolta för att ha kommit igång med regelbundna promenader och därför deltar i en sträcka powerwalk. Alla är viktiga i Sverigestafetten och när vi med 2600 anmälda genomfört detta så har vi ett minne för livet.

Som ni säkert vet så kommer TV4 Sport att filma delar av Sverigestafetten som kommer sändas längre fram i höst. Men för att kunna dokumentera så mycket som möjligt så kommer vi även ha med en amatörfilmare längs hela stafetten. Målet är att vi efter varje genomförd etapp ska kunna visa en kort sammanställning av era insatser. Dessa kommer såklart att finnas på Sverigestafetten.se.

Via Instagram kan du dela med dig av dina tränings- och uppladdningsbilder såväl inför som under själva stafetten. #sverigestafetten

Logistiken i ett sådant här projekt är enormt. Vi har arbetat hårt för att kunna vara säkra på att allt kommer flyta på. Det är transporter till och från respektive delsträcka, det är ledar- och följebilar, värdar på sträckorna, funktionärer, sjukvårdare och ambulans med mera.

Hjälp oss att göra detta till det underbara minne för livet som vi tror det kommer bli och som jag sagt tidigare… det är ingen tävling där du ska göra ditt livs tid – det är en motionsmanifestation.

Vi ses utmed stafetten hälsar
Magnus Sallbring
HR- och marknadsdirektör

Sallbring