Möt Mikael Åberg, Atea Winner region HK

Motivering
Jag har kämpat för att vända min ohälsosamma livsstil till ett mer aktivt liv med hjälp av träning och bättre kost de senaste 1,5 åren. Det har gått bra, väldigt bra, och på under ett år gick jag ner över 40kg. Ungefär för ett halvår sedan tappade jag lite motivation och föll snabbt tillbaka i gamla vanor och några kilon kom tillbaka, vilket jag nu försöker vända genom bland annat löpning. Mitt mål i år är egentligen att springa midnattsloppet i mitten av augusti på mindre än 60 minuter, något jag aldrig har klarat av tidigare. Får jag chansen att träna med er inför SM-milen så känns det som att jag kommer klara mitt mål, och dessutom kanske redan två månader tidigare? Jag är onekligen på ruta ett nu rent konditionsmässigt, så det blir en utmaning för både mig och tränare. :-)

Varför sökte du till Atea Winners?
Jag har länge levt ohälsosamt med mycket skräpmat och ingen motion, men för nästan två sedan så fick det vara nog. Jag började motionera och tänka på kosten. För ett år sedan hade jag aldrig tagit ett löpsteg, men i höstas klarade jag av att springa midnattsloppet. Det var första gången jag sprang en mil i ett sträck. Har sedan dess varit i en svacka men vill verkligen komma igång igen. Atea Winners är den perfekta motivatorn för att göra just detta!

Vad är ditt personliga mål?
Att klara milen under timmen på ett av loppen i år, det känns som en rimlig men ändå tuff utmaning för mig just nu.

Vad ser du mest fram emot med ditt deltagande i Atea Winners?
Att få hjälp med att springa ”rätt”, dvs att minska skaderisken och öka effektiviteten i stegen.

VMikael A╠èberg ad hoppas du att det ska ge för resultat?
Jag vill få en effektivare löpning och förhoppningsvis inspirera andra att börja springa också. Jag vet själv vilken uppförsbacke det är.

mikael svst