Min kamp mot latmasken

Jag är sannolikt en av bolagets största soffpotatisar. Under hela mitt liv har jag levt i avhållsamhet från allt vad träning heter. Som några av er vet så hade jag förra hösten ett blodtrycksfall – inget allvarligt, men som gjorde att jag fick upp ögonen för vikten av att komma i rörelse. Sverigestafetten är perfekt för mig som pådrivande faktor för att blunda för alla ursäkter som försöker hålla mig kvar i tv-soffan, som att det är mörkt ute, snöblandat regn, det blåser, bra på tv osv.

Under Sverigestafetten kommer jag delta med Powerwalks. Det är en perfekt träning för mig, en tillräcklig utmaning med förhöjd puls, men inte hysteriskt. Där jag befinner mig nu känner att det skulle vara ouppnåeligt att sikta för högt, utan vardagsmotion innebär en enorm skillnad för mig.

Min målsättning är att skapa en varaktig förändring så att jag 2-4 gånger i veckan ger mig ut på en Powerwalk under en halv till en timme. De perioder då jag gjort det känner jag att jag sover bättre och har mer energi på fritiden – något som annars får stå tillbaka när jag blir trött i vintermörkret.

Hjälp! När du stöter på mig får du gärna psyka mig lite kring hur det går med min träning – jag behöver det :).

/Magnus Sallbring

 

Sallbring atea it-företag