Resan är målet

Man säger att resan är målet och det känns verkligen så i planeringen och arbete inför genomförandet av Sverigestafetten. Alla kanske inte går all-in och betar av alla möjliga aktiviteter som är kopplat till friskvård och eget välmående, men det finns ganska många ändå som tycker att just resan är målet och har en ambition att vara så förberedda som möjligt. Utan att vara direkt insatt i antropologi så förstår man ganska snabbt att just förberedelse är något djupt rotat i vårt naturliga beteende. Oavsett om det är i studier, arbete eller på fritiden så vill de flesta prestera ett bra resultat och förbereder sig på olika sätt.

Vi lokalt på kontoret i Gbg har engagerat oss i flertal olika aktiviteter. Några löparfans har startat upp en lunch-jogg på fredagar i omgivningen av kontoret. Eftersom vårt kontor ligger inbäddat mellan Safjället och Mölndalsvägen kan man antingen välja en ganska platt runda på asfalt eller en väldigt kuperad skogsrunda i ett mycket centralt naturreservat.

Kontoret har även varit delaktiga i flera olika tävlingar av skilda slag. Ett flertal av våra kollegor sprang Göteborgsvarvet nu för några dagar sedan, trots avsaknad av statistik tror jag det var fler än förra året. Vi har medverkat på en fotbollsturnering på heden där vi fick möjligheten att besegra några av vår konkurrenter (vilket såklart var extra roligt..). Ett stort antal av våra kvinnliga kollegor deltog i Vårruset 2013, även om det regnade så fanns det mycket värme och gemenskap i den gruppen (bilden talar nog för sig själv).

Det har inte bara varit löpning som varit i fokus, utan även andra aktivitetsformer. I helgen var vi ett antal som deltog i Hisingen Runt på cykel, något som jag varmt rekommenderar då det var en underbar runda i ett sommarvarmt landskap. Framöver så i juni kommer kontoret delta med några lag i Salomon Trail Tour, vilket kommer bli en riktigt utmaning och förberedelse inför hösten.

Mycket av detta har vårt fokus mot friskvård bidraget till och jag hoppas fler aktiviteter följer.

Soliga hälsningar från

/Martin Moberg
Delprojektledare delsträcka 5

laget

cykling sverigestafetten

fotbollsmatch