Verkligen ett lyft för mig

”Jag satte verkligen fart under första deltävlingen. Det var rätt i tiden och jag är ju lite av en tävlingsmänniska. Jag och en kollega på avdelningen bestämde oss för att sluta röka– och det har vi hållit. Dessutom satte jag igång att träna en hel del.  Jag är ju ett riktigt golffreak, så det blev en till två rundor på golfbanan i veckan. Jag kom också igång med styrketräning och promenader till och från jobbet, tog en extra omväg på väg hem varje dag.

Det känns stor skillnad. Där jag bor är det många trappor som jag går varje dag, det var tufft förut.  Nu går de i ett huj, både värken i benen och andfåddheten har försvunnit.

Jag hade en riktig morot i tävlingen. Magnus Sallbring i min grupp utmanade mig, han skulle slå mig poängmässigt, men där fick han tji. En annan sporre var ju laget, vi triggade varandra. Vi kollade resultatlistorna varje dag och många av oss satte igång med aktiviteter som vi inte gjort tidigare.

Inför nästa etapp ska vi höja pulsen, det känns positivt. Jag ska åka till Spanien och spela golf i vår och då behöver jag vara fit for fight. Det gäller ju att vi lyckas peppa varandra i laget. Men sedan vet ju alla att norrlänningar är ett segt släkte, det blir svårt att slå dem, men vi har en del äss i rockärmen så vi ska nog visa dem.”

Ser fram emot att köra igång deltävling 2.

/Kjell Tybring