Inköp i Kista utmanar!

Vi tycker om att röra på oss och går ofta och tränar på lunchen, men vi hade läst om att ett intensivt träningspass om dagen inte räcker för att täcka det dagliga behovet av aktivitet om man sen inte rör på sig resten av dagen. Att röra på sig lite och ofta krävs för att ta del av de hälsofrämjande fördelarna som aktivitet medför, men en aktiv vardag är svår att tillämpa när man som vi har ett så pass stillasittande arbete. Därför ville vi göra något åt det och bestämde oss för att göra någon typ av aktivitet varje heltimme under dagen. Det kan vara allt ifrån att vi ska göra 20 armhävningar eller stå i plankan 1 minut, till att utföra någon balans- eller stabilitetsövning.

Sedan vi började med detta upplever vi att vi får mer energi och har lättare att fokusera på arbetet. Tidigare blev vi lätt trötta och frusna framåt eftermiddagen, men övningarna gör att blodcirkulationen kommer igång och vi blir piggare och gladare. Tiden går mycket snabbare också! Helt plötsligt har det gått en timme och det är dags för en ny övning. Ytterligare en fördel är att vi blir starkare, vi har märkt att vi orkar göra fler repetitioner och orkar stå längre i de statiska positionerna nu än när vi började för några veckor sedan.

I onsdags fick vi med oss hela avdelningen på att köra armhävningar och sidoplankan, och nu på måndag utmanar vi andra avdelningar till en ”Power paus” i Ljusgården kl. 10.

Bild till svst nr2