Hon vann dubbeln tack vare krockad bil

Malin Hallberg vinnare deltävling 2

För Malin Hallberg slutade den andra deltävlingen med dubbel glädje. Hennes lag APS2 tog hem totalsegern och tack vare en krockad bil vann hon powerwalktävlingen.

- Det känns fantastiskt roligt, säger Malin Hallberg.

I den förra deltävlingen hamnade Malin Hallbergs lag APS2 på en tredjeplats. Den här gången skulle de bara vinna – och de lyckades.

- Vi har hela tiden haft det som mål, så det är himla roligt att det höll hela vägen, säger Malin Hallberg, APS administratör på Atea, som även kammande hem segern i grentävlingen powerwalk.

- Att jag vann powerwalktoppen är ju en bonus men det beror tyvärr inte på att jag älskar powerwalks utan att jag under deltävlingen krockade med min bil och var helt enkelt tvungen att ta mig till och från jobbet till fots under en ganska lång tid.

Hur mycket har du ökat din träningsdos sedan starten av Sverigestafetten?

- Jag tränade ganska mycket redan innan det här med Sverigestafetten började. Men eftersom det är en tävling så har det givetvis blivit några extra pass mot vad jag gjorde innan, men mina powerwalks till och från jobbet och vardagsmotionen är definitivt det som jag har ökat mest sedan det här började.

Vilken sträcka hoppas du kunna genomföra i Sverigestafetten och hur?

- Jag gillar att springa så det skulle jag absolut vilja göra även i Sverigestafetten. Fördelningen av de olika sträckorna har vi inte sett ännu men jag hoppas på att kunna få springa en mil ungefär.

Vilken är din favoritsport?

- Som jag sa innan så gillar jag att springa. Jag kompletterar gärna detta med styrketräning. Antingen blir det ett pass med vikter eller tabataträning. Jag har spelat fotboll i min ungdom och tycker fortfarande att det kan vara lite kul att dra ihop ett gäng och spela tillsammans någon gång ibland.

Vad säger du om dina lagkamrater?

- Vi har tillsammans gjort en härlig laginsats! Alla har varit supertaggade och kämpat stenhårt och verkligen haft den rätta viljan för att vi ska nå vårat gemensamma mål och även sina egna privata mål.

Det känns också som att alla har kommit igång med sin egen träning och att de flesta har kommit underfund med vad de vill utföra för typ av träning och att de fortsätter att köra nu även efter att tävlingen är över, vilket ju faktiskt är det som är det viktigaste.

Hur ser du på kommande deltävlingar?

- Vi får väl se lite hur nästa tävling kommer att vara utformad men vi kommer att kämpa på som vi har gjort i tidigare tävlingar. Eftersom alla i laget har fått in sina träningsrutiner i vardagen så tror jag att vi kommer att vara ett lag att räkna med även i den sista deltävlingen.

Vi gratulerar Malin och hennes lag APS2 till en strålande insats i Inför Sverigestafetten!

Det vinnade laget APS2

Det vinnade laget APS2