Friidrotts-EM i Göteborg

Idag startar friidrotts-EM i Scandinavium i Göteborg. Vi har tre spännande tävlingsdagar framför oss med många intressanta starter.

Några extra intressanta grenar ur svensk synvinkel är:

Kvinnor höjdhopp: FINAL Söndag 16.40

Emma Green Tregaro har visat fin form och är i Göteborg för att slåss om medaljerna. Hon är rankad femma, men det är mycket jämnt. Hennes höjdhoppskollega Ebba Jungmark är inte långt därefter och är förmodligen sugen även hon på en medalj på hemmaplan, trots att hon haft en trasslig säsong med skadeproblem.

emma green-tregaro höjdhopp

Kvinnor 400m: FINAL Söndag 11.15

Moa Hjelmer är regerande Europa-mästarinna på distansen från EM i Helsingfors i somras, men det väntas hårt motstånd i Scandinavium. Moa har visat en uppåtgående form hela säsongen och nu hoppas vi på en riktig formtopp på EM.

Moa Hjelmer EM-guld

Män Längdhopp: FINAL Söndag17.00

Michel Torneus är rankad tvåa i världen i år och har sett riktigt vass ut de senaste tävlingarna, nu senast i Globen på XL-galan då han tangerade det svenska rekordet på 8,20m.

Kvinnor 1500m: FINAL Lördag 18.05

Sveriges nya stjärna Abeba Aregawi har ett drygt 10 sekunder bättre årsbästa än 2:an i Europa i år på 1500m. Hon är Sveriges allra säkraste medaljchans.

Om du inte är på plats i Scandinavium kan du bekvämt följa tävlingarna hemma från soffan via TV4, TV4 Play, eller så kan du följa tävlingarna direkt i mobilen med friidrotts-EM´s egna smartphone app. Den ger dig de senaste resultaten, kommentarer från experter på plats samt att du kan ställa in appen så att den följer en speciell atlet.

 

Tidsprogram och annan information hittar du här!

Här laddar du ner EM-appen!