Från Bohuslän till Smålands djupa skogar...

Vi lämnar Götaplatsen och Poseidon bakom oss och riktar vårt fokus mot Mölnlycke. Strax innan Pixbo, möts cyklisterna av de första riktigt tuffa backarna. Och vi lovar att det kommer fler…
Efter en snabb cykelsträcka genom Bollebygd passerar vi den kända Tumstockfabriken i Hultafors innan det är dags för byte av rörelseslag. Nu övergår stafetten i 1 mil skön löpning, följd av en kort powerwalk in till Ateas kontor som bland annat kommer  att gästas av svenska fotbollsmästarna Elfsborg. På vägen in till kontoret kommer gänget att skymta en 9 meter hög staty av Jim Dines som föreställer Pinocchio. Ett inköp av en nätt summa av elva miljoner – motståndarna menar att statyn inte har ett dugg med Borås att göra.
Strax innan Jönköping, närmare bestämt i Bankeryd, gick luften ur, inte ur oss men i höger framdäck!!! Men som tur är mötte vi Vejne, mekaniker sen 67, och vips så var punkan löst.

Efter en välbehövlig lunch fortsatte vi färden söder ut mot sjöarnas stad Växjö. Testpatrullen konstaterade att vi nu nått Smålands skönhet. Deltagarna kommer att mötas av fina åkrar och (mycket) tät skog… härligt!

Kalmariternas sträcka slingrar sig mellan glasbruk, älgar och skjutbanor. Om vi ligger före i tidsschemat rekommenderar vi ett vätskestopp vid den lilla pärlan Hemmesjö strax utanför Växjö.
Efter en lång och härlig arbetsdag väntar nu en efterlängtad löptur förbi Kalmar slott och vackra Stensö.
Imorgon väntar sista etappen :)
Kalmar – Malmö!
Vi vill tacka Per Eller och Emil K Nilsson för en fantastisk guidning från Göteborg till Kalmar!
Poseidon
Poseidon i Göteborg.
Lessebo-Kosta
Vägen mellan Lessebo – Kosta.
Pinocchio sverigestafetten
En nio meter hög Pinocchio staty i Borås.
punktering
Punktering som fixas av Vejne.
skog i småland
Tät skog.
Armhävningar i kohage
Obligatoriska armhävningar.
Sverigestafetten-sträcka
Fina delsträckor med öppna fält.