Ett första steg mot en första etapp

Den 23:e augusti kommer startskottet för Sverigestafetten att ljuda i Norrland, närmare bestämt i Luleå. Med enbart muskelkraft ska sedan stafetten ta sig vidare via Piteå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik för att till sist nå Östersund, där den första av sju etapper på vägen ner mot Malmö når sitt mål. För att se till att denna första etapp blir så bra som möjligt är vi ett härligt team som kommer att hjälps åt med de utmaningar som man stöter på när man beslutat sig för att genomföra en sådan galen, men galet rolig, uppgift som Sverigestafetten. Vi i team 1 består av; Jag (Karin Larsson), Mattias Gyllensporre, Michael Strömbäck, Jimmy Marklund, Krister Persson, Jonas Eliasson.

Vårt första uppdrag har, likt för övriga delprojektteam, inneburit att fastställa rutten för vår etapp. Eftersom E4:an, åtminstone för mig, brukar vara det självklara valet vid resa längs den norrländska kusten har detta första uppdrag, utöver att ta oss ett steg närmare stafetten, också bidragit till att jag personligen fått bättre kännedom kring alternativa inlandsvägar mellan orterna här uppe i norr. Jag har också uppmärksammat hur återkommande många av bynamnen i Norrlands inland är. En lärorik vecka alltså, framförallt geografiskt.

Vi i vårt team har under veckan som gått också skapat ett första utkast över de aktiviteter och distanser vår etapp ska innehålla. Att arbetet inför den kommande stafetten har inletts av oss ute på kontoren har också gjort att ”snacket i korridorerna” sakta men säkert börjat ta fart och det är roligt att höra att många känner sig peppade inför den kommande utmaningen. Jag har ända sedan min första dag hos Atea här i Umeå ifjol fått känslan av att många på kontoret redan haft inställingen att fysisk aktivitet är en viktig och rolig del av vardagen, men jag kan ändå konstatera att Sverigestafetten bidragit som en extra sporre för många på kontoret gällande träning. Det märks alltså att Sverigestafetten redan idag har börjat göra ett avtryck i vardagen, och ännu mer hoppas jag att det blir ju närmare vi kommer den faktiska Stafetten.

Själv känner jag utan tvekan att Sverigestafetten bidragit som en extra morot till min träning. Igår trotsade jag träningsvärken från söndagens Bodypump och gav mig ut på en kvällstur i längdskidspåret. Att man kan träna bort träningsvärk vet jag inte om jag till fullo kan instämma i, men den blev ju i alla fall inte värre.

Hoppas ni som jag är taggade inför höstens stora utmaning.
Vänliga hälsningar
Karin Larsson

skidor-vasaloppet-2013

skidor-atea-2013