Hästar, hejarklack och riktiga krigare i etapp 2

Vi måste erkänna att många av oss i Sverigestafettsstaben var lite bleka om nosen efter etapp 1 – det kostar på att rulla 36 timmar non stop.

Men när vi mötte upp utanför Ateakontoret i Östersund och snackade lite med deltagarna i första delsträckan kom energin omedelbart upp på topp igen. Det var tre cyklister som skulle ta första delsträckan, varav två var från it-avdelningen på Sundsvalls kommun. Sen visade det sig att Sundsvalls kommun hade deltagare på samtliga delsträckor ner till Sundsvall, de hade en ambulerande hejaklack med sig och vi fick många härliga garv den kvällen.

Det mest bisarra var när vi var någonstans mitt emellan Östersund och Sundsvall och telefonen plötsligt ringde. Vi hade en funtkionärsbil ett par kilometer framför oss och de formligen skrek i telefonen – AKTA HÄSTARNA! Innan jag förstått vad hon sa, så såg vi tre stora hästar som kom springande mitt på vägen rakt mot oss. Vi fann oss snabbt, ringde polisen och trafikvarningen plus att vi snabbt fick fram våra färgglada reflexvästar för att hindra deras skärrade framfart. Där hade vi allt lite änglavakt.

Väl framme i Sundsvall så styrde vi kosan söderut mot Gävle. Den inleddes med 3 cykelpass om 62, 47 och 82 kilometer. Det är ingen överdrift att vi mötte några härliga motionärer under denna etapp 2. Riktiga krigare!
Vi klarade även av vår första halvmara i etapp 36 och även om det var lite väl varmt (vem kan klaga på Sverigestafettsvädret såhär långt?), så fick vi ta emot Annika från Arkitektgruppen vid målgången. Vid intervjun efter hade hon flås direkt att kunna svara på våra frågor – snyggt kämpat.

Avslutningsvis tog vi en Powerwalk in i centrala Gävle och målgången genom Sverigestafettsbågen väckte uppmärksamhet, vilket vi såklart även vill tacka vännerna i Gefle IF för.

Etapp 2 är avklarad. 96 anmälda tog tillsammans ansvar för 446 kilometer. Vi kom dessutom i mål 4 minuter före plan.

Snyggt jobbat allesammans. Nu vilar vi och ser fram emot etapp 3. Då ska vi ta oss från Gävle, över Borlänge och till Karlstad.

/Magnus Sallbring

solnedgång
nattsträcka
cykling-sverigestafetten
dimma
målgång2