Cykelpendla

Nu när våren äntligen har nått vårat avlånga land så ska vi passa på att njuta ordentligt av denna härliga årstid. Ett sätt att komma ut lite extra i naturen under dagen och samtidigt  få lite kondition på köpet, är att börja cykelpendla.

Istället för att sätta dig i bilen eller på bussen, så dammar du av cykeln och tar en cykeltur till jobbet ( iallafall dom soliga dagarna ☺). Cyklar du till jobbet i solsken så kommer humöret att vara på topp när du kommer fram och du har fått en stor dos av frisk luft. En annan fördel är att cykeln alltid går i tid, inga försenade tunnelbanor eller bussar att passa. Förutom ovan nämnda fördelar så spar du på både miljön och dina bensinpengar.

Om du inte är van vid att träna och cykla kan det vara klokt att ta det lite lugnt i början, men det kommer snabbt att kännas lättare och efter någon vecka har du fått upp flåset. Cykling är en väldigt skonsam träningsform som passer de flesta eftersom inte knän och fötter belastas så som i t.ex. löpning.

Hem och googla upp en karta över området där du bor och försök hitta en säker och naturskön väg att cykla. Hör även efter på jobbet om det är någon som bor åt samma håll som du som du kan cykelpendla tillsammans med. Det är alltid roligare med sällskap.

Vem vet, snart kanske ni har en cykelpendlargrupp på arbetsplatsen?
Atea cykelpandla