Testpatrullen rapporterar dag 1

Det var ett minst sagt förväntansfullt och laddat gäng som igår åkte upp till Luleå för att få testköra Sverigestafetten.

Sverigestafetten Luleå flygplats

Från vänster: Martin Nordstrand, logistikansvarig, Lovisa Stark projektledare, Jimmy Marklund Atea Luleå, Andreas Rydell säkerhetsansvarig och Filip Larsson master of koordinater och ansvarig för dokumentation.

På Luleå flygplats möttes vi upp av Jimmy Marklund som tillsammans med Mattias Gyllensporre skapat första sträckan mellan Luleå och Skellefteå. En nätt sträcka på 15,6 mil.

Första stoppet blev Max och intag av en snabb lunch. Efter några minuters genomgång av dagen och upplägget skickade vi iväg Jimmy och Andreas på två hojar för att reka första löpsträckan där vi inte kommer fram med bil.

sverigestafetten max

Därefter tog vi oss till starten av stafetten.
atea exait
Här, från Ateas kontor i Luleå går startskottet för Sverigestafetten den 23 augusti. Stafetten inleds med en löpsträcka på 7 km, för att sedan växla över till en cykelsträcka på 40km. Sträckan fram till Skellefteå är utmanande på sina håll men kommer att bli härlig att genomföra.

I Skellefteå släppte vi av Jimmy och fick med oss en glad men frusen Karin Larsson (reket tog en ”stund” längre än väntat…) .

träning sverigestafetten
Delprojektledare för etapp 1, Karin Larsson och Martin Nordstrand, logistikansvarig gör styrkeövningar..

Sträckan mellan Skellefteå och Umeå bjuder också på en hel del utmaningar :) Vi har bland annat en riktigt tuff löpning på 25 km och en lång sträcka för rullskidor.

Karin – stor eloge för en riktigt bra och utmanande rutt samt ditt fantastiska tålamod…:)
Nu väntar en dag med våra nya snabba sverigestafettbilar som Volkswagen levererade till oss i Umeå, på vår resa mot nästa mål Östersund!

Äventyret fortsätter.

Lovisa

Volkswagen sverigestafetten